Buurt Mobiel: wat is het en waarom bestaat het?

Wij brengen vervoer en kennis van de voorzieningen in de wijk samen in de dienst Buurt Mobiel. Waarom? Omdat wij al jaren zagen en hoorden dat er bij wijkbewoners behoefte aan was en is! In plaats van af te wachten, zijn wij zelf aan de slag gegaan. Wat begon als een bewonersinitiatief in 2015, groeide door tot Stichting Buurt Mobiel in februari 2016. Op 2 september 2016 zijn wij geopend in Overvecht.

Buurt Mobiel biedt (hybride) vervoer in Utrecht. Dit is duurzaam, plezierig, comfortabel en veilig over korte afstanden. Vrijwilligers besturen de voertuigen en halen mensen thuis op, brengen hen weg of stoppen onderweg om iemand in te laten stappen. Er zijn eigen Buurt Mobiel haltes op WCO Overvecht, De Gaard en Rokade. Verder zijn er geen vaste opstappunten. Even Buurt Mobiel bellen en u heeft flexibel vervoer dat altijd in de buurt is. Onze chauffeurs zijn de ambassadeurs van de wijk. Het doel is dat bewoners en bezoekers van de wijk beter gebruik kunnen maken van al het moois dat er al is en dat vervoer minder een belemmering hoeft te zijn om erop uit te trekken. Bekijk een filmpje om alvast om meer te weten te komen over de Buurt Mobiel in actie. En als u wilt weten wat Buurt Mobiel betekent voor wie instapt, lees dan onze reeks Verhalen van Dichtbij op Facebook.

Inmiddels hebben wij er een traditie van gemaakt: iedere 1000e klant die wij mochten vervoeren zetten wij graag in het zonnetje.

  • 39.000e klant Mw. Weijman
Chauffeur William brengt klant weer veilig thuis na het boodschappen doen. Zo wordt erop uit trekken makkelijker, veiliger en bovenal plezieriger.
Foto’s: Joris Louwes/VCUtrecht Mediamakers.

Woont u in Utrecht Zuid in de wijken Rivierenwijk, Hoograven, Tolsteeg, Rotsoord of Lunetten? Denk dan eens aan een uitstapje met de Zuidbus.

® Buurt Mobiel 2023.
© Buurt Mobiel 2023.