Buurt Mobiel: wat is het en waarom bestaat het?

Wij brengen betaalbaar vervoer en kennis van de voorzieningen in de wijk samen in de dienst Buurt Mobiel. Waarom? Omdat wij al jaren zagen en hoorden dat er bij wijkbewoners behoefte aan was en is! Zowel bij ouderen of mensen met een beperking: een ieder die hulpbehoevend is. Een rit met de Regiotaxi kan soms langer duren dan gewenst, de bus rijdt niet overal, een gewone taxi is te duur voor veel bewoners. Maar mensen willen wel op pad om hun dagelijkse dingen te doen…

De oprichting van betaalbaar vervoer voor ouderen

In plaats van af te wachten, zijn wij zelf aan de slag gegaan. Wat begon als een bewonersinitiatief in 2015, groeide door tot Stichting Buurt Mobiel in februari 2016. Op 2 september 2016 zijn wij geopend in Overvecht.

Buurt Mobiel biedt betaalbaar vervoer in Utrecht voor ouderen en andere hulpbehoevenden. Onze vrijwilligers rijden hybride, wat dus tegelijkertijd duurzaam, plezierig, comfortabel en veilig is over korte afstanden. Wij zijn gespecialiseerd in het helpen van ouderen en mensen met beperkingen door het bieden van vervoer, zodat bewoners zelf hun dagelijkse dingen kunnen (blijven) doen. Hiermee zijn wij een goed alternatief voor de Regiotaxi.

Onze werkwijze

Vrijwilligers besturen de voertuigen en halen mensen thuis op, brengen hen weg of stoppen onderweg om iemand in te laten stappen. Er zijn eigen Buurt Mobiel haltes op WCO Overvecht, De Gaard en Rokade. Verder zijn er geen vaste opstappunten. Even Buurt Mobiel bellen en u heeft flexibel vervoer dat altijd in de buurt is. Onze chauffeurs zijn de ambassadeurs van de wijk. Het doel is dat bewoners en bezoekers van de wijk beter gebruik kunnen maken van al het moois dat er al is en dat vervoer minder een belemmering hoeft te zijn om erop uit te trekken. Bekijk nog een filmpje om alvast meer te weten te komen over de Buurt Mobiel in actie. En als u wilt weten wat Buurt Mobiel betekent voor wie instapt, lees dan onze reeks Verhalen van Dichtbij op Facebook.

Inmiddels hebben wij er een traditie van gemaakt: iedere 1000e klant die wij mochten vervoeren zetten wij graag in het zonnetje.

  • 44.000e klant Mw. van Lopik
    44.000e klant Mw. van Lopik
Chauffeur William brengt klant weer veilig thuis na het boodschappen doen. Zo wordt erop uit trekken makkelijker, veiliger en bovenal plezieriger.
Foto’s: Joris Louwes/VC Utrecht Mediamakers.

Woont u in Utrecht Zuid in de wijken Rivierenwijk, Hoograven, Tolsteeg, Rotsoord of Lunetten? Denk dan eens aan een uitstapje met de Zuidbus.

® Buurt Mobiel 2024.
© Buurt Mobiel 2024.