Over ons

Wie zijn wij?

Jeroen Blokland  heeft in zijn andere werk als coördinator vrijwilligers bij een zorginstelling in Overvecht veel ervaring met het werken met vrijwilligers en weet wat ouderen in zijn huis en in de wijk bezighoudt. Daarnaast zoekt hij altijd naar samenwerking en kruisbestuiving met vele mensen in en buiten de wijk, zoals ondernemers en bewoners met initiatieven. Dit levert vaak de mooiste ontmoetingen en activiteiten op.

Moyra Haaxma  woont al jaren in de wijk en werkte er ook als adviseur vrijwillige inzet vanuit De Vrijwilligerscentrale Utrecht, dus weet goed hoe zij en Jeroen het beste bij de vrijwilligers naar boven kunnen halen om samen te werken aan de doelstellingen van Buurt Mobiel. Zij heeft een passie voor mobiliteit, natuur en duurzaamheid.

Wij zijn op eigen initiatief vanuit behoeften van bewoners Buurt Mobiel opgestart. Een rit met de Regiotaxi kan soms langer duren dan gewenst, de bus rijdt niet overal, bushaltes liggen vaak te ver weg, een gewone taxi is te duur voor veel bewoners. Wij zien dat er veel vraag is naar vervoer voor ouderen en mensen met een beperking. Daarom zorgen wij met Buurt Mobiel ervoor dat zij zelfstandig op pad kunnen en hun dagelijkse dingen kunnen (blijven) doen. Om deze mensen met ons vrijwilligersteam te kunnen helpen maakt ons blij en trots. Wat begon als bewonersinitiatief, is doorgegroeid en Stichting Buurt Mobiel bestaat acht jaar. De stichting heeft een Raad van Toezicht, die bestaat uit Erik Dons (voorzitter) en Ella Prins (algemeen lid). Jeroen en Moyra zijn beide parttime directeur-bestuurder.

De oprichtingsakte van Stichting Buurt Mobiel wordt getekend op 15 februari 2016.

Daarnaast hebben wij in januari 2016 de tweede prijs gewonnen in de Challenge Maatwerkvervoer van de Social Impact Factory. Wij gingen met een investeringssubsidie van 25.000 euro naar huis!

Omdat wij de naam Buurt Mobiel zelf bedacht hebben en wij dit een unieke naam vinden die exact de lading dekt van wat wij doen en voor ogen hebben, hebben wij een merkrechtregistratie laten doen. Daardoor is onze naam beschermd.
De naam Buurt Mobiel mag dus door andere initiatiefnemers op geen enkele manier gebruikt worden. Helaas hebben twee andere initiatieven een tijd onze naam gevoerd. Zodra wij hier achter kwamen is het ons gelukt om hen -met succes- te laten stoppen met het onrechtmatig gebruiken van onze naam.

Bekijk onze privacyverklaring.

® Buurt Mobiel 2024.
© Buurt Mobiel 2024.